5 lucruri pe care le poți face prin funcția NFC

Atunci cand ne uitam pe specificatiile telefonului vom observa ca mai mult ca sigur are integrat functia de NFC, cum au majoritatea telefoanelor inteligente moderne din zilele noastre. Chiar daca toata lumea are aceasta facilitate, foarte putini stiu ca o au, iar si mai putini de atat si folosesc functia respectiva. Marea majoritate au aflat despre NFC atunci cand s-a viralizat un articol in mediul online in care se spunea ca prin aceasta functionalitate suntem spionati de catre stat.

Trecand peste teoria conspiratiei, NFC-ul din punct de vedere fizic reprezinta o antena integrata in telefonul nostru ce poate sa faca mai multe lucruri, o data tine loc de Bluetooth, iar in al doilea rand, poate tine loc si de card contactless.

Ce putem face cu NFC-ul telefonului?

1. Poti trimite poze. Seamana extraordinar de mult cu Bluetooth-ul, insa ambele nu prea sunt folosite, marea majoritate dintre noi avem WiFi acasa sau suficiente date incat sa trimitem o fotografie prin WhatsApp.

2. Poti trimite un numar de telefon. Pare mai simplu decat sa stai sa mai dictezi numarul, doar pui telefonul spate in spate si asta este toata treaba.

3. Poti expedia documente. Exact ca si in cazul pozelor, o functionalitate in plus, insa cine stie, poate la un moment dat o vei folosi.

4. Poti trimite locatia. Poate esti rugat sa trimiti cuiva locatia ta, nimic mai simplu, intrat in Google Maps, iar mai apoi locatia se va trimite prin NFC.

5. Ultimul punct si poate cel mai important, posibilitatea de a face plati cu cardul. Pe telefoanele viitorului vom tine stocate mult mai multe date fata de momentul actual, chiar si banii nostri. Daca deja avem atatea ustensile in telefon, se pare ca mai este loc si pentru altele. Pentru a putea face plati in momentul de fata cu telefonul trebuie descarcata o aplicatie din Google Play sau AppStore, incarcat creditul, iar mai apoi sa se faca plata precum am folosi un card contactless.

NFC-ul este o unealta utila, insa momentan nu este suficient exploatata. Momentan cea mau utila functionalitate fiind aceea ca putem face plati, insa in viitor vom putea face mult mai mute, cum ar fi, de exemplu, sa ne deschidem casa cand ne apropiem de usa.

Lasă un răspuns