7 tehnologii pe care le au mașinile actuale

Totul din viata noastra este inteligent acum, de la tablete, la telefoane mobile si televizoare, pana la masinile pe care le conducem. Acestea au evoluat foarte mult in ultimii ani, special pentru a ne oferi noua un confort sporit si o siguranta pe masura.

Astazi vom enumera doar cateva din dotarile de top pe care orice masina fabricata in 2017 ar trebui sa le aiba:

Conectivitate 4G si WiFi
Acum majoritatea producatorilor introduc in noile masini posibilitatea de a le conecta la internet, iar mai apoi masina sa se transforme intr-un hotspot portabil. Practic calatorii vor avea in permanenta internet pe mobil.

Comenzile vocale
Prin simpla apasare a unui buton, soferul poate sa citeasca mesajele de pe telefon, sa le expedieze sau sa sune pe cineva din agenda. Nu trebuie sa mai traga pe dreapta sau sa puna viata pasagerilor in pericol, pentru ca va fi in permanenta atent la drum.

Camera video in spate
O unealta foarte importanta pentru fiecare sofer este camera din spate, care ii ajuta foarte mult atunci cand trebuie sa faca o parcare intr-un spatiu restrans, Este utila in foarte multe situatii, insa nu vine pe fiecare masina, aceasta fiind gasita pe modelele de top la momentul actual.

Monitorizarea unghiului mort
Foarte importanta si aceasta functionalitate, scazand astfel riscul de accidente. Soferul va fi atentionat de fiecare data cand o masina se afla in unghiul mort, fie cu un semnal in oglinzile laterale, fie verbal prin sistemul audio cu care este dotata masina.

Sistem de parcare automata
Sistemul este tot mai prezent pe modelele de top, iar prin acest sistem autoturismul poate sa se parcheze sau sa iasa dn parcare fara ajutorul soferului, facand acest lucru mult mai sigur, evitand orice sansa de coliziune.

Sistem de avertizare pentru coliziunea frontala
Cele mai dese accidente sunt cele in care masina din spate loveste masina din fata, cu un astfel de sistem autoturismul va detecta atunci cand masina din fata se apropie prea mult de noi si va frana automat.

Sistemele de monitorizare
Chiar daca aceste sisteme nu sunt noi, in zilele noastre fiecare ar trebui sa aiba cel putin o camera de filmat montata pe masina.

Lasă un răspuns