Avantajele ultrabook-ului și diferențele dintre acest dispozitiv și un laptop sau un notebook

Inainte de a-si achizitiona un dispozitiv modern, cum este laptopul, oamenii se gandesc de doua ori inainte de a alege o data. Daca pana acum laptopurile si notebook-urile erau la mare cautare, in prezent exista o varianta mult imbunatatita a acestora si anume un Ultrabook, un computer portabil excelent, creat si promovat de companii de renume. Ce este de fapt un ultrabook? Un laptop portabil, chiar ultraportabil si elegant.

De unde a pornit ideea crearii unui ultrabool? De la compania Apple care a lansat Mac Book Air, prezentat in 2008 si cu o popularitate demna de luat in calcul.

In primul rand, un ultrabook este caracterizat de grosime, pentru ca acesta trebuie sa fie foarte subtire, de o greutate foarte mica in special comparativ cu un laptop si cu o autonimie maximizata. Ultrabookul are designul elegant si placut, insa un pret mai mare decat pretul unui laptop si o viteza de functionare si un timp de raspuns foarte mari.

Ultrabook-ul are aspecte tehnice demne de luat in considerare. Asadar, este echipat cu un mediu de stocare SSD si are un procesor de ultima generatie de la compania Intel, fiind chiar marca inregistrata a acestei firme, iar alte dispozitive nu au dreptul de a folosi numele.

In plus, are o baterie nedetasabila si unitatea optica lipseste cu desavarsire. Memoria RAM si procesorul sunt componente lipite de placa de baza in cazul unui ultrabook.

In plus, acest sistem foarte important care a ajuns in topul vanzarilor este o noua clasa de PC-uri foarte usoare care pot fi transportate fara probleme oriunde. Un ultrabook se va deschide in cateva secunde, va avea performante ridicate si securitatea demna de luat in considereare.

Avand cativa milimetri grosime, ultrabook-ul are capacitati de multitasking extinse, dar si durata de viata mai mare a bateriei.

Specialistii recomanda achizitionarea unui Ultrabook in defavoarea unui laptop sau al unui notebook obisnuit. Acesta are caracteristici asemanatoare unei tablete, are un design foarte modern si foloseste tehnologii de ultima generatie pentru a face fata comenzilor utilizatorilor in mod corect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *