Cele mai scurte cariere din domeniul cinematografiei

O cariera la Hollywood este aproape sinonima cu imortalitatea. Dovada cu toti actorii si toate actritele care sunt foarte celebri in zilele noastre si le cunoastem de foarte multa vreme. si totusi, unii actori, foarte talentati, nu au avut asa mult noroc. Care sunt cele mai scurte cariere din domeniul cinematografiei?

James Dean. Murind in mod tragic la doa 24 de ani, James Dean este fara indoiala, primul « icon » modern al cinematografiei americane. Intre anii 1951 si 1955, actorul a jucat in 5 filme. Filmul « Rebel fara cauza” il aduce in atentia marelui public. In acelasi am, in 1955, moare in mod tragic intr-un accident de masina.

Sam J. Jones. Acest nume s-ar putea sa nu iti spuna nimic. Si nu e de mirare. Actorul american, cunoscut pentru interpretarea sa a lui Flash Gordon, nu a reusit niciodata sa se « lepede » in totalitate de personajul care l-a facut celebru. Dupa ce a avut cateva roluri mici, fara semnificatie, a devenit garda de corp.

Bruce Lee. Nascut la Hong Kong, actorul si-a inceput cariera in anul 1964, la varsta de 24 de ani. Este remarcat pentru talentul sau in ceea ce priveste artele martiale si obtine rolul lui Kato, in serialul The Green Hornet. In plina glorie, Bruce Lee moare insa in anul 1973, dupa o ruptura de anevrism.

Jennifer Grey. Povestea sa ar putea sa fie una comica, daca nu ar fi atat de dezolanta. Deoarece actrita, propulsata la rangul de vedeta datorita rolului sau din « Dirty Dancing », este foarte complexata din cauza nasului sau. Dupa o operatie estetica putin cam ratata, publicul nu o mai recunoaste insa… si renunta la ea. Dupa cateva aparitii fara importanta in cateva seriale, renunta la cariera de actrita.

Heath Ledger. La fel ca si in cazul lui James Dean, ultimul sau rol l-a propulsat pe acesta in imaginarul colectiv. Interpretarea lui Joker din « The Dark Knight », este perfecta. Nu este insa favorit in ochii publicului care isi aminteste mai bine de rolul sau de cowboy homosexual din Brokeback Mountain. In Batman insa, domina. Nu s-a putut bucura de foarte multa glorie, deoarece a murit la 32 de ani din cauza unei intoxicatii grave, efectul combinarii a 6 medicamente.

Grace Kelly. In 1956, atunci cand cariera sa era la apogeu, Grace Kelly renunta la cariera sa de actrita pentru a se casatori cu printul Rainier III de Monaco.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?