Cerealele, aliatele noastre din viața de zi cu zi

Se pot gasi sub forma de paste, faina sau lapte vegetal… cerealele deci sunt peste tot in alimentatia noastra. Si cu atat mai bine- sunt surse de nutrienti mai ales de glucide si de minerale si au o multime de lucruri de oferit. Si se pot consuma de la micul dejun si pana la cina.

Dar sa ne intelegem. Nu este vorba despre un articol care va lauda beneficiile aduse de cerealele Chocapic. Din pacate. Cerealele, graul si porumbul, fac parte din familia feculentilor. Sunt alimente glucidice care distileaza zaharurile lor lente si complexe in organism pentru a ne da energie. Dar nu este vorba doar despre grau, bineinteles.

Fie ca sunt consumate natur, integrale sau sub forma de faina, cerealele sunt din ce in ce mai populare si au un aport energetic interesant pentru corp. Zaharul lor este asimilat lent de catre organism, sunt o sursa buna de fibre si de proteine. Fibrele sunt esentiale pentru o buna digestie si permit in acelasi timp o mai buna si mai indelungata senzatie de satietate. Iar proteinele permit reinnoirea celulara a organelor dar si a muschilor. De asemenea pot preveni calculii biliari mai ales la femei.

De asemenea, cerealele sunt cea mai buna idee de a imbina de minune energia si mineralele esentiale. Hrisca contine, de exemplu, mangan si cupru, esentiale pentru repararea corpului, dar si pentru asimilarea de glucide.

Meiul are un aport foarte bun de calciu, de fosfor si de magneziu. Magneziul are un rol esential in ceea ce priveste energia si buna dispozitie, in timp ce fosforul si calciul se ocupa de sanatatea scheletului.o echipa castigatoare deci.

In ceea ce priveste vitaminele, cele din grupa B sunt foarte bine reprezentate in cereale. Mai ales in hrisca. Complexul de vitamine B6, B9 si B12 pot sa reduca nivelul de colesterol din sange si pot diminua riscurile de a suferi de boli cardiovasculare.

Si daca inca nu te-ai convins de toate puterile lor, mai trebuie sa stii ca acestea sunt foarte bogate in antioxidanti datorita nivelului lor bogat de flavoinoizi. Bulghurul contine si seleniu antioxidant care il face sa fie extrem de benefic contra toxinelor responsabile cu imbatranirea organelor.

De asemenea, cerealele pot sa controleze nivelul de glicemie. Cerealele consumate la micul dejun contribuie la prevenirea cresterii nivelului de glicemie. Iar acest lucru este foarte benefic deoarece poate preveni diabetul sau chiar si maladiile cardiovasculare.

Orzul, ovazul hrisca, graul sau bulghurul sunt deci cereale excelente pentru sanatate.

Un comentariu la „Cerealele, aliatele noastre din viața de zi cu zi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *