Conopida, leguma momentului de (re) descoperit

Se pare că mai nou, conopida este cea mai in vogă legumă din domeniul culinar. Fie că se savurează fiartă, coaptă sau chiar pe grătar, această legumă foarte slabă în calorii, dar foarte bogată în legume și antioxidanți este cea care delectează papilele gustative de la mic la mare.

Conopida revine încet dar sigur în atenția tuturor și este din ce în ce mai apreciată în tot felul de preparate. Se poate consuma la aperitiv, în feluri de mâncare principale sau în cele mai savuroase salate.

Un veritabil aliat pentru sănătate dar și pentru siluetă, conopida din familia cruciferelor are o mulțime de ași în mânecă, deloc de neglijat.

La fel ca și varza, conopida este o sursă foarte importantă de vitamine. Conține vitamina C, excelentă pentru a dinamiza sistemul imunitar și pentru a lupta contra neplăcerilor cu care vine sezonul rece.

Conopida mai conține și o mare concentrație de vitamine din grupa B, esențiale pentru sănătatea cardiovasculară și pentru oase, dar și vitamina K, ideală pentru soliditatea osoasă.

Lipidele sale, compuse din acizi grași, de tip omega 3 sunt cele care te ajută să lupți contra nivelului ridicat de colesterol și deci să menții în cea mai bună stare arterele.

În plus, conopida are cea mai benefică acțiune antioxidantă și anti-inflamatorie, datorită manganului pe care îl conține. Deci este cea mai bună pentru sănătatea sistemului cardiovascular.

Conopida, un aliat de preț și pentru digestie. Conopida este cea mai bună dacă suferi din cauza problemelor legate de sistemul digestiv. Este foarte bogată în fibre, ideale pentru a stimula sistemul digestiv, pentru a accelera tranzitul și pentru a preveni cancerul de colon. Un alt atu- conține glucorafanin, un compus care poate elimina unele bacterii agresive cu sistemul digestiv.

Conopida se poate degusta crudă în aperitive sau salate, alături de sosuri, este și cea delicioasă pentru sosuri, gratinuri și nuggets sau sub formă de supe creme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *