Cum să fii mai organizat

Trăim într-un secol al vitezei și ori cât de clișeic ar suna acest lucru, putem demonstra și argumenta această expresie prin comportamentul nostru de zi cu zi. Mai exact, trebuie doar să ne deconectăm de la obiceiurile noastre, să nu ne mai gândim mereu la probleme și să privim pur și simplu la oamenii care ne înconjoară. Toți sunt pe fugă, toți dau vina pe timp pentru orice problemă, toți suntem stresați pentru că deadline-urile ne bat la ușă, iar timpul este cea mai grea boală peste care nu știm să trecem.

Probabil ai ajuns la acest articol după ce ai avut o zi sau o serie de zile în care timpul nu ți-a dat voie să realizezi tot ce ți-ai propus și vrei să afli câteva strategii ușoare prin care să îți organizezi timpul astfel încât să fii mai productiv, o să prezint doar una singură, care nu poate da greș și este cu mult peste orice alt sfat.

Notează orice task pe care trebuie să-l îndeplinești

O agendă poate fi cea mai bună prietenă a unei persoane ocupate, care are foarte multe lucruri de rezolvat și lucrurile nu devin o rutină pe care o putem învăța la un moment dat. Pe lângă accesibilitatea pe care o ai, este dovedit că atunci când îți notezi anumite lucruri, acele lucruri vor rămâne stocate în mintea ta, în funcție de importanța lor.

Nu doar notatul te ajută, nu aici se oprește organizarea, ci și modul în care scrii acele lucruri. În timp o să faci o diferențiere a lucrurilor importante de cele care mai pot aștepta rezolvarea. Personal, îmi scriu lucrurile importante cu un semn al exclamării în față, iar cele care mai pot aștepta, fără acel semn. După ce rezolv un task, îi fac o bifă în dreptul său, nu-l tai pentru că o să mai am nevoie de acea informație, poate, peste ceva timp.

Modul în care tu îți notezi lucrurile variază de la o persoană la alta, important este să deprinzi această practică și să ți-o personalizezi în timp. Notează pe hârtie ceea ce trebuie să faci, o să te ajute!

Lasă un răspuns