Cum să îți optimizezi site-ul SEO cât mai rapid și ușor

Se poate observa foarte usor un inceptor care doreste sa isi optimizeze site-ul seo, deoarece acesta din pacate nu este foarte atent la recomandarile programatorilor care au creat cele mai bune pluginuri pentru optimizarea seo. Iar astfel, toata munca a fost uneori depusa in zadar si acest lucru este unul foarte dezavantajos avand in vedere importanta optimizarii unui site, indiferent de tipul sau.

Ba mai mult, de cele mai multe ori, pluginurile pentru seo nu sunt alese deloc corespunzator si acesta este un alt criteriu pentru care tot procesul este realizat mult mai greu. Insa, nu iti mai face probleme si griji in acest sens, deoarece iti voi oferi cateva trucuri banale dar necesare si care sa te ajute in optimizarea seo a site-ului tau si de care trebuie sa ti mereu cont, indiferent cat de nou este site-ul.

Cum pot optimiza mai usor un site? Pai:

#1 Instaleaza SEO by Yoast

Acest plugin, chiar daca a fost lansat acum doar cativa ani, totusi este cel mai bun dintre toate, motiv pentru care ar trebui sa il folosesti si tu inca din momentul in care ai postat primul articol pe site. In felul acesta, fiecare truc de mai jos pe care ti l-am recomandat il vei putea pune in aplicare mult mai usor cu ajutorul acestui plugin, absolut fara nici o problema totul fiind realizat in doar cateva minute, ceea ce este considerat un mare avantaj.

#2 Cuvinte cheie

Aceste cuvinte reprezinta o alegere de care succesul optimizarii seo depinde intr-un procent foarte mare. Asa ca, fi foarte atent in momentul in care le vei alege si asigura-te ca inainte de asta vei face un research prin care sa gasesti exact cuvintele de care ai nevoie si care din punct de vedere al cautarilor sa fie cat mai bune. Acest lucru, il poti face prin mai multe metode, de aceea, va trebui sa o gasesti pe cea mai buna si care crezi ca ti se potriveste cel mai bine pentru site-ul tau.

#3 Descrierea Meta

In pasul urmator, trebuie sa te axezi pe descrierea meta, cea care este foarte importanta deoarece este afisata in momentul in care distribui articolul pe retelele sociale. De aceea, ai grija sa creezi o descriere cat mai atractiva pentru utilizatori si in care sa introduci exact cuvantul cheie important pentru tine deoarece acesta va fi afisat si pe google.

#4 Categorii si etichete

Chiar daca multe persoane care au cunostiinte seo au omis sa puna accent pe importanta categoriilor si etichetelor, acestea sunt foarte importante si nu doar pentru motoarele de cautare ci si pentru cititorii sai. Asa ca, incearca sa iti faci un plan si sa le aranjezi in asa fel incat sa fie prezentate foarte placut pentru orice persoana, deoarece acestea reprezinta cuprinsul site-ului tau.

#5 Legaturi interne

Aceasta metoda prin care se ofera un ajutor optimizarii seo blogului tau, totusi nu trebuie lasata deoarte deoarece este foarte importanta, atat pentru cititorii tai, cat si pentru motoarele de cautare. De aceea, incearca de fiecare data cand poti sa introduci in noile articole cate un link catre un alt articol mai vechi, ajutandu-l astfel pentru o pozitie mai buna in special pentru cuvintele cheie pe care le-ai ales in cel de-al doilea pas din acest scurt ghid de optimizare seo.

Concluzie

In final, trebuie sa iti mai recomand si faptul ca fiecare pas in acest ghid are un rol foarte important, fara de care intregul proces de optimizare seo nu poate fi realizat in totalitate. De aceea, daca ceva nu ai inteles, reciteste materialul de cate ori este nevoie si aplica ceea ce am scris mai sus in optimizarea site-ului tau, deoarece doar asa vei reusi sa iti atingi obiectivele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *