Cum să îți protejezi cât mai bine site-ul

Chiar daca protectia site-ului este foarte importanta si multe persoane uita de acest lucru, nu trebui sa faci si tu parte din aceasta categorie, deoarece in ultimii ani atacurile cibernetice cresc intr-un ritm foarte mare si pentru a proteja datele, ai la dispozitie cateva trucuri, fara de care siguranta informatiilor este pusa in pericol. Acest lucru, este valabil atat pentru un magazin online, cat si pentru un blog sau pentru un site de prezentare, deoarece toate tipurile de site-uri detin informatii, unele chiar si cu caracter personal, ceea ce creeaza o situatie si mai delicata.

In ceea ce priveste acest lucru, site-ul tau poate beneficia de o protectie mai mare apeland la cateva trucuri si urmand sfaturile pe care ti le recomand in articolul acesta, aspecte care au demonstrat ca sunt foarte importante si avantajoase. De aceea, lasa orice lucru care iti distrage privirea ci citeste deoarece nu va dura mai mult de 5 minute,rezultatele putand sa fie vizibile in ceea ce consta cunostiintele tale.

Cum sa iti protejezi site-ul?

#1 Utilizeaza o parola mai grea

Desi acest lucru pare banal, totusi spre surprinderea ta doresc sa iti aduc la cunostiinta faptul ca o mare parte din parole sunt foarte scurte si simple. Asa ca, incearca sa gasesti o parola pe care sa o notezi, lunga si grea, care sa aiba incluse atat litere mici cat si mari, dar bineinteles si numere. In felul acesta iti vei asigura la site o protectie mult mai mare si poti sta mai linistit stiind ca site-ul tau este mai in siguranta.

#2 Stabileste un numar pentru incercarile de logare

De obicei in momentul in care un site este spart, se incearca foarte mult pana se realizeaza acest lucru si limitand numarul de incercari, vei reusi sa iti blochezi site-ul ceea ce inseamna ca vei primi pe mail informatiile cu privire la acest lucru. Tot acolo, vei primi si instructiunile prin care te vei putea loga pe contul de administrator si masurile pe care trebuie sa le ai in vedere pentru o protectie mai mare care este necesara atunci cand informatiile introduse pe site sunt de o valoare foarte mare.

#3 Foloseste pluginul AntiVirus

Acest plugin wordpress este cunoscut pentru beneficiile pe care ti le ofera in ceea ce consta securitatea site-ului tau, motiv pentru care ar trebui sa il instalezi si tu pe site si in felul acesta vei stii ca ai o protectie mai mare. Indiferent ce tip de atac vei intampina, acesta are rolul de a proteja contul de administrator, indiferent cat de grav si agresiv este atacul, asa ca instaleaza-l si profita de beneficiile pe care acest plugin ti le ofera.

#4 Foloseste mereu versiunea wordpress

Avand in vedere ca fiecare versiune wordpress este actualizata periodic, incearca sa faci si tu asta si nu lasa nici macar o zi sa treaca fara sa nu iti actualizezi site-ul. Acest lucru este necesar deoarece cele mai multe actualizari la aceasta platforma sunt datorita atacurilor cibernetice, iar astfel vei fi foarte expus din toate punctele de vedere, ceea ce uneori este chiar dezavantajos.

#5 Creeaza un link pentru logare personalizat

Un alt aspect pe care putini il cunosc, este crearea unor linkuri pentru logarea pe site. Chiar daca parola a fost compromisa prin diferite metode, este important sa folosesti o alta adresa url pentru a te loga pe site, deoarece acest lucru va poate oferi o protectie mai mare decat se poate observa la o prima vedere. De aceea, exact dupa preferinta ta, creeaza o adresa de logare diferita si care sa nu poata fi aflata usor, persoanele care au cont pe site fiind si singurele cu acces la aceasta informatie importanta.

Concluzie

Chiar daca unele din aceste trucuri le-ai folosit, asigura-te totusi ca nu ti-a scapat nici unul si pune-le in aplicare cat mai repede posibil daca vrei ca siguranta informatiilor si bazei de date sa fie cat mai mare.

Lasă un răspuns