De ce să lași mașina acasă atunci când vremea nu este bună

Vine anotimpul rece, iar o data cu el si marile neplaceri din trafic. Cu toate ca traficul de la noi din tara este la pamant indiferent de anotimp, atunci cand incepe cu adevarat toamna, din pacate, resimtim ce inseamna cu adevarat sa nu putem sa ne miscam in trafic, sa acumulam nervi si sa intarziam la serviciu creandu-ne astfel multe probleme.

Mijloacele de transport sunt si ele aglomerate, insa sunt varianta mai buna pe vreme urata, iata si de ce:

Cu toate ca tramvaiele sau autobuzele sunt pline pana la refuz, este bine sa renuntam la masina personala pentru ca nu vom incarca si mai mult traficul. Problema marilor orase atunci cand ploua este ca oamenii nu folosesc umbrele, ci folosesc masina personala pe post de scut impotriva stropilor de apa.

Cu toate ca pare ciudat, vei ajunge mai repede din punctul A in punctul B. Adesea tindem sa credem ca folosind masina personala ajungem mai repede la locul dorit, insa lucrurile se schimba atunci cand vremea se inrautateste din ce in ce mai mult. Aglomeratia este pana la refuz, iar jaloane cu masina cu siguranta nu se vor putea face pe aceasta vreme, ba din contra, vei sta foarte mult in trafic.

De asemenea, daca lasi masina acasa vei putea folosi timpul petrecut la volan intr-un alt mod. Spre exemplu, vei putea sa citesti noutatile din industria ta, sa citesti cateva pasaje din cartea pe care tocmai ai inceput sa o lecturezi, iar de ce nu, poate mai ai putin timp sa arunci un ochi si peste mailuri, eventual sa si raspunzi la o parte din ele.

Nu vei mai fi stresat, iar acesta este un mare plus. Atunci cand vremea nu este prielnica pentru activitati in aer liber, nici soferii nu sunt plini de fericire. Stand in autobuz sau tramvai nu va trebui sa te certi cu ceilalti participanti la trafic, sa trebuiasca sa fortezi culoarea galbena a semaforului sau sa mai fi atent si la pietoni.

Acestea fiind spuse, atunci cand vremea nu este prielnica, cel mai bine ar fi sa luam autobuzul si sa lasam masina acasa, iar avantajele sunt multiple, cel mai important fiind timpul economisit.

Lasă un răspuns