De ce să te faci frizer în zilele noastre

Tot mai multe persoane sunt tematoare de meseria pe care o au, iar acest lucru este datorat din pricina faptului ca meseria lor este pe lista celor vulnerabile. Conform ultimelor studii, nu mai putin de 50% din joburile actuale vor disparea in urmatorii ani, iar aici sunt incluse: referent bancar, vanzator, sofer etc.

Criza locurilor de munca va fi tot mai vizibila in urmatorii ani, iar ea va fi resimtita in primul rand de catre cei care nu reusesc sa tina pasul cu evolutia tot mai rapida pe care o traim cu totii. Insa, bineinteles, vor mai fi si alte meserii care sunt in momentul de fata si vor mai rezista multi ani de acum inainte, iar aceea este meseria de frizer, sau hair stylist, cum li se zice mai nou.

Iata cateva motive pentru care daca ai inclinatie ar trebui sa te faci frizer:

Este o meserie tot mai cautata. Toata lumea se tunde, sunt persoane care o fac chiar saptamanal. Sa privim, de exemplu, frizeria pe care o frecventam. Mai mult ca sigur vin persoanele de la programare, iar pe langa ele si altele care asteapta in speranta ca vor prinde si ei un loc la un moment dat. Frizerii sunt foarte aglomerati, iar noi persoane sunt bine venite in momentul de fata.

Daca va ganditi la partea financiara, luati in calcul ca frizerii profesionisti castiga destul de bine. Chiar daca la inceput incepi undeva de jos, la o frizerie de cartier, daca iti faci treaba cu profesionalism usor, usor vei avansa si vei ajunge sa tunzi in saloane mai cunoscute iar banii vor veni din ce in ce mai mult.

Este o meseria care nu poate fi practicata de catre un robot. Cel mai probabil un robot va putea sa taie parul, insa niciodata nu va simti clientul pe care il are pe scaun si nu va putea sa il tunda exact asa cum isi doreste pentru ca, pana la urma, nu are sentimente umane.

Iti vei creste continuu portofoliul de clienti. Sunt multi frizeri care au atatia clienti incat isi practica meseria part-time chiar si acasa, iar la un moment dat, daca portofoliul creste vazand cu ochii iti vei putea deschide propriul salon.

Lasă un răspuns