Despre farmecul unei plimbări cu mocănița

Mocanitele sunt niste trenulete forestiere care in ultimii ani au ajuns sa fie considerate adevarate obiective turistice. Acestea sunt protejate de catre autoritatile locale si au devenit o comoara nationala reprezentand o adevarata atractie pentru turistii veniti in Romania.

In prezent, unicul scop al mocanitelor este strict legat de plimbarile de agrement in zona. Nostalgicii insa isi aduc aminte de primele mocanite construite si de utilitatea lor in ceea ce priveste transportul lemnelor.

O plimbare cu mocanita este obligatorie pentru cei care ajung in zonele respective. Pretul unei astfel de calatorii este unul modic, insa peisajele din jur reusesc sa taie rasuflarea oricarui.

Imaginea padurilor si a muntilor care se ridica semeti va ramane adanc intiparita in memoria celor din tren. Cele mai frumoase, dar si cele mai salbatice peisaje se contureaza in fara ochilor si le ofera celor prezenti o experienta unica in viata.

In timpul sarbatorilor, autoritatile locale permit utilizarea locomotivei cu abur ceea ce inseamna ca plimbarea se transforma intr-un adevarat spectacol atat pentru pasageri, cat si pentru spectatori. In zilele obisnuite, locomotiva Diesel este cea care va transporta turistii in singuranta pe traseul montan pentru a se bucura de putin aer curat.

Este un lucru binecunoscut faptul ca mocanita din Viseul de Sus a primit o distinctie in cadrul Galei Turismului Romanesc in anul 2016. Aceasta este una dintre principalele puncte de atractie ale Romaniei reusind sa atraga anual peste 40.000 de turisti, oameni veniti din toate colturile lumii pentru o plimbare atipica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *