Huawei – sistemul său de operare pentru smartphone și PC s-ar denumi Harmony

Huawei continua sa lucreze la sistemul sau de operare pentru a face fata sanctiunilor din Statele Unite ale Americii. Denumit HongMeng OS pentru moment, se pare ca acest nou sistem de operare va fi botezat Harmony in Europa si va functiona pe telefoane mobile si pe computere.

Conflictul dintre Huawei si Statele Unite ale Americii este departe de a se fi terminat. Chiar daca climatul actual tinde spre optimism, firma chinezeasca este in continuare neincrezatoare si lucreaza la nou sau sistem de operare. Acesta din urma ar trebui, asemeni proiectului Fuchsia de la Google sa permita echiparea mai multor tipuri de aparate. Conform zvonurilor, s-ar numi HongMeng OS insa Huawei a pregatit un alt nume pentru Europa, Harmony.

Un OS pentru telefoane mobile si computere?
Acest nume, Harmony, a fost deja inregistrat drept un sistem de exploatare mobila si un sistem de exploatare pentru computere. Un sistem de operare creat de Huawei care nu lasa nicio urma de indoiala cu privire la identitatea sa, ar trebui sa poarte numele de HongMeng. Firma chinezeasca ar putea opta pentru un nume diferit pentru fiecare regiune in parte. In urma cu cateva saptamani spre exemplu circula numele de Ark. Insa, cel mai interesant este faptul ca Harmony a fost inregistrat drept un sistem de operare si pentru computere. Ceea ce inseamna ca Huawei anticipeaza o confirmare a interdictiei de a utiliza Windows pe PC-urile sale si ar putea dezvolta un sistem de operare pentru computerele sale.

Huawei are ambitia de a crea un ecosistem, dupa exemplul Apple intre produsele sale. Aceeasi ambitie o are si Fuchsia de la Google. Acest lucru vine sa confirme declaratiile lui Ren Zengfei, presedintele Huawei. Acesta din urma a spus in urma cu cateva zile ca HongMeng este deja operational pe unele aparate in China si ca principala sa vocatie este aceea de a fi folosit pe smartphone-uri.

Chiar daca SUA a ridicat deja interdictia asupra Huawei si producatorul beneficiaza din nou de acces la Android si Windows, constructorul a decis sa continue sa lucreze la propriul sau sistem de operare. Relatiile dintre SUA si China sunt inca destul de tensionate, un nou embargo se poate impune oricand. In plus, Huawei este inca inclus pe lista companiilor straine considerate o potentiala amenintare la adresa securitatii SUA.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?