Orașele irezistibile ale Toscanei

Toscana este fără îndoială una din cele mai frumoase regiuni ale Italiei. Petrecând câteva regiuni în această superbă regiune veți avea ocazia să descoperiți peisaje înverzite, străduțe fermecătoare, sate pitorești și orașe maiestuoase ce combină arhitectura, istoria și tradiția.

Florența, regina Toscanei. Capitala Toscanei, orașul Florența, cunoscută mondial pentru bogățiile sale arhitecturale și artistice reprezintă un pasaj obligatoriu în timpul unei călătorii în regiune. Familia Medici care a domnit în regiune în toată perioada Renașterii este în mare parte responsabilă de dezvoltarea sa economică și culturală. În Florența turiștii pot admira arta la fiecare colț de stradă, sub forma unui palat, a unei statui sau a unei biserici.

Monteriggioni, oraș medieval. Situat pe drumul dintre Florența și Siena, Montereggioni este o minunăție. Vizitarea lui reprezintă o veritabilă călătorie în timp, aici nimic nu pare să se fi schimbat odată cu trecerea timpului, nicio construcție recentă nu vine să strice armonia locului.

Siena, un oraș superb. Siena este adesea preferat în detrimentul Florenței, rivalul său istoric, pentru calmul și autenticitatea sa. Tradiția este o sursă de mândrie pentru localnici, vizibilă în timpul unui Palio, un spectacol de curse cu cai în cadrul cărora intră în competiție mai multe cartiere din oraș. De două ori pe an, pe data de 2 iulie și pe 16 august magnifica Piazza del Campo este acoperită cu nisip pentru a se transforma în teren de joc. Domul adăpostit de Siena este incredibil, străduțele fermecătoare, ambianța unică.

Sam Gimignano, Manhattanul Renașterii. Centrul orașului este înscris în patrimoniul mondial Unesco încă din anul 1990 și încă mai păstrează 14 turnuri din cele 72 inițiale. Înălțimea acestora ajungea până la 50 de metri și simbolizau puterea și bogăția diferitelor familii ale orașului. Panorama asupra regiunii rurale din vârful Turnului Grossa și cele 154 scări ale sale este pur și simplu amețitoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *