Profită de vacanță pentru a face un bilanț al vieții tale

In sfarsit, ai mai mult timp pentru tine. O pauza estivala pentru a-ti reface plinul de energie, pentru a profita mai mult de viata si pentru a reflecta mai mult asupra muncii sau cuplului, pe scurt, asupra vietii tale.

20, 30, 40, 50 de ani…. fiecare varsta are prooritatea sa. Dar prinsi in cercul munca- casa, munca-casa, uneori le pierdem din vedere. Dar in vacanta poti sa faci un bilant si sa te recentrezi asupra vietii tale.

20-30 de ani- cautarea unei identitati. In acest deceniu, ne centram mai mult pe experimentari decat pe bilant. Este timpul celor mai importante alegeri atat pe plan personal, cat si profesional. Cei de aceasta varsta pot profita de vacanta pentru a organiza intalniri cu cei din familie, cu cei apropiati pentru a-i intreba cum se vad mai tarziu cand vor imbatrani.

30-40 de ani- ai nevoie de mai putina presiune. Varsta de 30 de ani este cel mai adesea o perioada destul de dificila. In aceasta perioada se aglomereaza toate dorintele profesionale si afective.

La aceasta varsta incepem sa fim constienti de timpul care trece si am vrea totul fara sa renunatam insa la ceva. Si chiar daca avem o gandite pozitiva, ne gandim cel mai adesea, sa renuntam la ceva.

40-50 de ani- avem nevoie de o tranzitie mai blanda. La jumatatea existentei, un bilant se impune de la sine. Dupa ce a trait in functie de asteptarile celor din jur sau ale mediului, adultul se reintoarece asupra sa si a proritatilor sale. Deci trebuie sa se pouna pe sine pe prim plan.

Trebuie deci sa vada care sunt prioritatile pe care vrea sa si le asume si cele pe care nu le mai vrea.

50-60 de ani- carpe diem. O perioada descrisa de cei care o traiesc drept cea mai placuta. Se vrea sa se gaseasca noi optiuni pentru a profita din plin de viata, in loc sa se traisca pentru a construi un viitor. Prietenii devin cei mai importanti si li se acorda mai multa atentie si afectiune.

Este timpul echilibrului intre expectativele personale si mediul din jur. Vacanta poate sa fie in acest caz, cea mai buna alegere pentru a reflecta la modalitatile in care s-ar putea investi mai ,mult in mediul social, la a fi prezent pentru comunitate, de a crea un program suplu si a apela la angajamente care dau mai mult sens vietii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *