Samsung Galaxy S20 vs S10

In fiecare an, in luna februarie, Samsung prezinta noi modele din gama Galaxy – S. In 2020, constructorul coreean schimba schema de denumire si o adapteaza la S20, in functie de an. In cadrul acestui comparativ vom examina inovatiile in detaliu si vom compara membrii vechii si noii familii de aparate.

Galaxy S20 – un look nou. Marginile de afisare ale lui S20 au devenit mai inguste decat cele ale lui S10. Perforatia pentru camera selfie nu a disparut din pacate insa este mai redusa si s-a deplasat spre mijloc. Ecranul s-a marit usor, trecand de la 6,1 la 6,2 inchi. Samsung a renuntat in sfarsit la nepopularul buton Bixby in cazul lui S20. Butonul de alimentare si cel de volum se deplaseaza de la stanga la dreapta. Senzorul de amprente digitale este situat si de aceasta data sub afisaj si functioneaza cu ultrasunete.

Cel mai frapant aspect este probabil diferenta exterioara – acumularea de camere in partea din spate a telefonului. Multitudinea de senzori si de flash-uri se prezinta sub forma unei placi ceramice, in genul lui iPhone 11 Pro. Spre deosebire de S10, avem mai multi senzori foto.

S10 a fost prezentat in variantele de culori negru, alb, albastru sau verde la un pret de 899 de euro. Mai tarziu, modelele argintiu si rosu au fost adaugate. Galaxy S20 dispune initial de o optiune roz in loc de optiunea verde. Pretul ramane acelasi. Noi variante de culori si degradeuri sunt in general adaugate pe parcursul anului.

Spre deosebire de S10, toate variantele lui S20 sunt propuse cu optiunea 5G. Ecranul lui Galaxy S20 suporta o rata de refresh ce poate ajunge pana la 120Hz. Inconvenientul este acela ca rezolutia trebuie sa se reduca la Full HD. Pe ecranul de 6,2 inchi vei obtine inca 355 DPI.

S10 contra S20, imbunatatiri importante. Samsung a imbunatatit S20 din punct de vedere tehnic. Memorie flash, chipset, RAM, toate sunt de generatie noua si vin sa imbunatateasca vechile blocaje. Daca optezi pentru varianta 5G – care de data aceasta este disponibila pentru intreaga familie S20 – conexiunea mobila este in egala masura adaptata internetului de generatie viitoare.

Camerele foto au fost imbunatatite in mod considerabil, nu doar pe plan material ci si in ceea ce priveste software-ul. In ceea ce priveste bateria, toata lumea se asteapta la mai multa putere. Bateriile vor trece de la 3400mAh la 4000mAh ceea ce inseamna o crestere cu 18%.

Pretul de plecare al lui S20 este de 899 de euro dar merita sa fie achizitionat deoarece vine cu o serie de inovatii tehnice in plus fata de S10. Asteptam sa vedem daca noua camera este chiar atat de performanta cum incearca sa ne convinga numeroasele evenimente de presa pe acest subiect.

Un comentariu la „Samsung Galaxy S20 vs S10

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *