Știi care sunt cele mai frumoase plaje din Croația?

Romani, slavi, venetieni sau austrieci, cu totii si-au lasat urma in Croatia, creand o bogatie culturala apreciata de numerosi turisti veniti in vacanta din toate colturile lumii. Cu un litoral intins si numai putin de 1185 de insule si insulite, Croatia permite in egala masura mari placeri balneare. Tara poseda relativ putine plaje de nisip insa numara mii de golfulete paradisiace.

Insula Krk – Baska, cea mai populara. Baska este o statiune balneara situata la 19 kilometri distanta sud-est de Krk, pe insula cu acelasi nume. Extrem de frecventata pe timp de vara, este perfect echipata si va fi fara indoiala pe placul familiilor in cautare de sejur relaxant. Plaja de pietris este marginita de o cornisa unde restaurante si magazine sunt instalate.

Insula Dugi Otok – Saharun, o plaja protejata. Dugi Otok sau insula lunga este inca la adapost de turismul de masa. In partea de sud poseda spre exemplu un magnific parc national protejat, Telascica. In partea de nord a insulei vei gasi, in apropiere de golful Verunic cateva colturi magnifice pentru a-ti petrece o zi relaxanta. Insa si cateva plaje dragute. Cea mai cunoscuta este Saharun, situata in partea de sud a insulei, o veritabila laguna de apa turcoaz, apa nu este foarte adanca si va fi pe placul celor mici si celor mari deopotriva.

Insula Mljet – Saplunara, o plaja curioasa. Insula Mljet, situata in partea de nord a orasului Dubrovnik este protejata si salbatica. Pe vremuri a fost inclusa intr-un parc national care ii proteja frumusetea si bogatia. Pe aceasta insula de vis exista curioasa insula Saplunara. Odata ajuns aici ai impresia ca esti la capatul lumii. Forma sa stranie de potcoava de cal ii confera originalitatea. Nu este foarte usor accesibila deci nu este atat de frecventata.

Insula Brac – Zlatni Rat, simbolul Croatiei. Draguta insula Brac situata pe coasta dalmata, fata in fata cu orasul Split poseda o plaja minunata, invidiata de toti turistii din Adriatica. La 36 kilometri distanta sud de satul Supetar se afla Zlatni Rat, o splendida intindere de nisip fin. O plaja superba care ofera un peisaj unic. Particularitatea acestei plaje este oferita de faptul ca isi schimba forma in functie de curenti. In jurul statiunii balneare Bol se gasesc o multime de posibilitati de cazare. In apropiere de port turistii trebuie sa viziteze neaparat edificiile si casele din perioada Renasterii cocotate pe o colina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *