Top 3 supe detox pentru a slăbi acum la început de an

Dacă încă mai simți că excesele făcute în perioada sărbătorilor de sfârșit de an, vor atârna greu la cântar, poți apela la supele detox pentru a purifica organismul și a-ți face plinul de nutrienți benefici. Sunt cele mai bune aliate ale siluetei sau ale sănătății. Care sunt însă cele mai bune alegeri?

O supă detox pentru a elimina kilogramele în plus. Care trebuie să fie ingredientul vedetă al acestei supe? Conopida, fără doar și poate. Este cea care poate să reducă efectele excesului de zahăr din sânge și care nu îl lasă să se stocheze sub formă de grăsimi. Este o legumă de mare ajutor pentru a elimina efectele neplăcute ale unor excese de tot felul. Conopida este o legumă foarte bogată în fibre, o sursă foarte bună de minerale și deci o legumă diuretică. Poți folosi în supă și conopidă pentru a elimina mult mai ușor grăsimile.

O supă cu păpădie. Pentru a obține cea mai bună și cea mai eficientă supă detox, poți miza pe păpădie, un ingredient vedetă al curelor detox. Se poate consuma și crudă în salate, crudă sau fiartă și chiar alături de clasicul piure de cartofi. Poate purifica sau trata foarte eficient ficatul și poate drena rinichii. Cele bio sunt cele mai potrivite în acest sens.

O supă pe bază de ridiche neagră și țelină. Iată alte două alimente ce au o mare putere drenantă. Sunt ideale de consumat după o zi în care te-ai răsfățat puțin și ai cam făcut ceva excese. Ridichea neagră este ideală pentru a trata problemele digestive, pentru a tonifica ficatul și pentru a elimina toxinele. Țelina are și ea virtuți purificatoare excelente. Este foarte bogată în vitaminele K, C, B6, în potasiu și sodiu. Are cele mai benefice proprietăți diuretice și poate accelera eliminarea de reziduuri sau de toxine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *