Topul celor mai vizitate orașe

Anul 2021 a sosit. Ocazia de a reveni puțin asupra anului 2020 în ceea ce privește turismul, de a face un mic bilanț. Care au fost cele mai iubite destinații ale anului 2020? Care au fost cele mai populare și mai vizitate orașe ale anului 2020? În acest articol vă vom prezenta un top al celor mai vizitate orașe ale anului ce a trecut și credeți-ne că veți avea câteva suprize.

Orașul celor 100 de clopote. Magnificul oraș Praga a găzduit în 2020 numai puțin de 5.86 milioane de turiști veniți să admire castelul său feeric și miticul pod Carol. Capitala Cehiei este pur și simplu magnifică, nu este departe, este accesibilă din punct de vedere a prețului…ce poți cere mai mult?

Shanghai, Parisul din Orient. Numai puțin de 6,12 milioane de vizitatori au venit anul trecut să descopere megalopola Shanghai. Este vorba despre cel mai populat oraș din China dar și cea mai mare megalopolă din lume. De vizitat în Shanghai: Bund, cel mai cunoscut bulevard din oraș, de altfel emblema orașului.

Milano, capitala modei. Milan este un oraș magnific. Cunoscut în lumea întreagă pentru faptul că găzduiește Fashion Week, Milano adăpostește minuni istorice și arhitecturale. Domul din Milano este o catedrală impozantă iar Galeria Victor Emmanuel este cea mai populară atracție din oraș.

Barcelona, capitala catalană. Barcelona a fost vizitată în 2020 de 8,20 de milioane de turiști iar numărul acestora nu riscă să se diminueze în 2021. Între Sagrada Familia, parcul Guell sau cartierul gotic, Barcelona este un oraș plin de surprize.

Hong Kong, perla Orientului. 8,37 milioane de turiști au avut ocazia să viziteze megalopola Hong Kong. Considerat New York-ul din Asia, Hong Kong adăpostește o mulțime de atracții în special Victoria Peak. Bulevardul starurilor sau Temple Street.

Istanbul. Chiar dacă a avut parte de un an dificil, capitala turcă a primit 11,5 milioane de turiști anul trecut. Moscheele magnifice precum Moscheea Albastră și Bazilica Sf. Sofia au contribuit cu siguranță la succesul orașului.

Bangkok. Ocupă primul loc în clasamentul celor mai vizitate orașe ale anului 2020. temple numeroase, piețe plutitoare, un oraș modern și dinamic…Bangkok merită să ocupe primul loc al clasamentului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *