Tot ce trebuie să știi despre certificatul SSL

Siguranta cibernetica a devenit una din cele mai mari proritati atat a magazinelor online, cat si a blogurilor sau a site-urile simple. Deoarece, atacurile cibernetice sunt din ce in ce mai intalnite, este foarte important sa stii cum sa-ti pastrezi datele in siguranta, mai ales daca sunt cu caracter personal, ceea ce mareste automat importanta lor. Chiar daca certificatul SSL pana anul acesta a fost mai mult optional, din ianuarie 2017 a devenit obligatoriu pentru orice site, indiferent de natura sa.

Acest lucru este recomandat si de catre majoritatea sistemelor de operare care te avertizeaza printr-un mesaj in momentul in care doresti sa intri pe un site si care nu are integrat acest certificat ssl. De aceea, daca nici tu nu ai inca instalat acest certificat pe site-ul tau iti recomand sa citesti materialul acesta deoarece ti-am pregatit niste informatii de mare valoare si care iti raspund la toate intrebarile referitoare la securitatea propriului tau site.

Ce avantaje are un certificat SSL?

Datele utilizatorilor tai sunt asigurate 100%. Desi, acest certificat are mai multe avantaje, acesta este de departe cel mai benefic, in special pentru un magazin online, acolo unde pentru fiecare comanda, este nevoie de cateva date iar in felul acesta credibilitatea ta in fata potentialilor clienti creste semnificativ, ceea ce se va vedea prin numarul de vanzari pe care il vei realiza zilnic.

Inca de cand a aparut, certificatul ssl este un mare ajutor orice detinator de site, in special cand vine vorba de optimizarea seo. Acesta, prin modul sau prin care a fost creat si prin care iti asigura datele site-ului, este foarte important si pentru o mai buna cautare, ceea ce face ca, certificatul ssl sa aiba un rol foarte important in ceea ce stim noi ca inseamna optimizarea site-ului pentru motoarele de cautare.

Bineinteles, daca analizam si din alt punct de vedere, certificatul ssl este important si pentru increderea cumparatorilor sai. Si asta nu este valabila doar pentru un magazin online ci si pentru un blog, acolo unde mai nou au aparut foarte multe carti in format digital pentru a fi cumparate. In felul acesta, cu ajutorul acestui certificat, brandul poate fi considerat de incredere, rezultatele putand fi foarte vizibile la scurt timp dupa instalarea sa.

Ce site-uri au nevoie de certificatul SSL?

Dupa cum am precizat si putin mai sus, pentru orice site este recomandat sa aiba instalat acest certificat din mai multe motive, insa pentru cateva acest certificat ssl are un rol mai mult decat necesar, fiind indispensabil chiar. Aceste tipuri de site-uri sunt cele ale bancilor sau ale institutiilor care asigura tranzactionarea banilor, acestea punand in pericol toate datele si intreaga suma care o tranzactioneaza fara sa apeleze la aceasta masura de protectie.

De aceea, certificatul ssl a devenit obligatoriu incepand cu acest an, lucru care se poate observa in numarul site-urilor care il au instalate iar astfel datele lor sunt mult mai sigure, in special in cazul blogurilor acolo unde securitatea de obicei este foarte scazuta, din pacate.

Concluzie

In final, mai trebuie sa precizez si de faptul ca majoritatea firmelor care ofera servicii de gazduire, ofera acest certificat ssl in mod gratuit, special pentru a ajuta intr-un procent cat mai mare de site-uri, care sa isi securizeze toate informaitile, eliminand problemele atacurilor cibernetice cat mai mult posibil.

De asemenea, chiar daca aceasta schimbare majora a fost implementata abia acum cateva luni, s-a putut observa o imbunatatire a datelor, din ultimele analize reiesind faptul ca site-urile care au fost atacate nu au mai avut atat de mult de suferit, ceea ce este foarte avantajos. De aceea, pentru orice persoana care detine un site, cea mai buna alegere pentru o siguranta mai mare, este instalarea acestui certificat.

Lasă un răspuns