Tot ce trebuie să știi despre cPanel

De fiecare data cand doresti sa iti faci un site, trebuie sa ai in vedere foarte multe lucruri, in special despre panoul sau de control, deoarece acolo iti vei desfasura activitatea in cea mai mare parte a zilei. Acest lucru, este foarte important in special daca experienta ta in acest domeniu este aproape egala cu zero, avand in vedere ca fara cateva cunostiinte, toata activitatea de gestionare a propriului tau site va fi realizata mult mai greu.

In felul acesta, panoul de control trebuie analizat cat mai bine din toate punctele de vedere, cu o atentie cat mai mare asupra modului in care site-ul poate fi instalat si administrat, deoarece acesta este cel mai important aspect. Si pentru a te scuti de a pierde timpul pentru a cauta informatiile de calitate si care sa iti fie foarte folositoare, iti voi prezenta cum functioneaza panoul de control si de ce este atat de important.

De ce este atat de important panoul de control?

Asadar, panoul de control, are multiple roluri si care te ajuta intr-o administrare mai usoara a intregului tau site. Printre numeroasele sale functii, dorim sa precizam de crearea subdomeniilor, crearea unui backup, adaugarea si administrarea adreselor de mail, administrarea fisierelor de pe site, crearea unor baze de date MySQL dar si oferirea de statistici in ceea ce consta utilizarea spatiului de pe disk.

Bineinteles, setarile si functiile de mai sus, reprezinta doar o parte din ceea ce va ofera panoul de control, insa cea mai importanta functie a sa, este cu siguranta instalarea platformei wordpress. Acest lucru, poate fi realizat in mai putin de 5 minute, totul fiind realizat automat prin introducerea datelor. In felul acesta, panoul de control reprezinta probabil unul din cele mai importante aspecte ale unui site, deoarece cu ajutorul sau puteti administra absolut tot ceea ce doriti in ceea ce priveste site-ul tau.

Nu ne oprim aici, si iti vom prezenta inca 3 functii foarte importante ale panoului de control pe care este foarte bine sa le cunosti, folosirea lor fiind mai mult decat necesara aproape in fiecare zi, deoarece fara acestea, totul s-ar realiza mult mai dificil.

Webmail, face parte din acest top mic, doearece comoditatea cu care poate fi accesata aceasta aplicatie este una foarte mica. Asadar, indiferent unde te afli, mailurile pot fi citite cu o mai mare usurinta, lucru care se poate observa in momentul in care il vei accesa si tu.

A doua functie foarte utila, este administrarea casutei de email, aceasta fiind si ea usor de administrat. Deoarece aceasta mereu a fost foarte usor de folosit, acesta este un motiv foarte bun pentru care acest panou de control inca este folosit si nu trebuie creata o alta platforma pentru asta.

Iar ultima aplicatie importanta si necesara pentru orice detinator de site-uri este tocmai managerul de fisiere care iti ofera avantajul de a putea schimba sau modifica fisierele cu o mai mare usurinta, indiferent care este valoarea lor. In felul acesta, fie ca vrei sa modifici logoul temei sau pur si simplu o linie din codul sau, acest lucru se poate realiza mult mai usor cu aceasta aplicatie, deoarece iti ofera foarte multe optiuni in ceea ce consta administrarea fisierelor.

Concluzie

Daca ai putut observa, am facut referire doar la cateva dintre avantajele pe care panoul de control ti le ofera prin utilizarea sa, deoarece odata accesat, vei observa multitudinea de optiuni pe care ti le pune la dispozitie si pe care trebuie sa le ai in vedere in momentul in care ti-ai instalat site-ul. Asta, pentru ca alta metoda mai usoara prin care sa faci asta nu ai si este cea mai rapida si sigura.

Lasă un răspuns