Tudorel Toader a trecut la revocarea lui Augustin Lazar!

In cursul serii de 24 octombrie, Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a facut public raportul ce face referire la evaluarea lui Augustin Lazar, procurorul general al Romaniei, principala concluzie a acestui raport fiind revocarea lui Augustin Lazar din functie.

Dupa ce a prezentat raportul, ministrul Justitiei a anuntat ca tot in cursul serii de miercuri va trimite propunerea de revocare a procurorului catre CSM pentru a studia si a putea emite avizul consultativ, urmand ca raportul sa ajunga si la Palatul Cotroceni, pentru ca Presedintele sa “decida conform competentelor legale ce-i revin”, dupa cum a spus chiar Tudorel Toader.

Augustin Lazar era procuror general al tarii din luna aprilie a anului 2016, acesta fiind propus in functie de catre Raluca Pruna, ministru al Justitiei in cabinetul Ciolos. Inainte, acesta a fost Procuror General la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia, acesta urmand sa se intoarca acolo daca nu se va intrevedea o alta varianta, sau daca Presedintele va refuza sa dea curs revocarii acestuia.

In luna februarie 2018, Ministrul Justitiei initiase procedura de revocare din functia de procuror-sef al DNA a Laurei Codruta Kovesi, iar, daca punem intr-o paralela cele doua evaluari ale Ministrului, observand ca sunt in perfecta concordanta, atat Laura Codruta Kovesi cat si Augustin Lazar avand 20 de puncte care au dus la revocarea din functie a ambilor. Ne amintim ca Ministrul Justitiei a facut public anuntul ca va incepe evaluarea lui Augustin Lazar, la sfarsitul lunii august. Atunci, acesta anunta ca evaluarea va dura in jur de o luna, insa fix cand s-a implinit termenul de doua luni, Tudorel Toader a iesit la o declaratie de presa care a durat in jur de o ora, in care ne-a prezentat activitatea lui Augustin Lazar, dar si motivele care au dus la revocarea acestuia, intr-un final.

Ne amintim ca imediat dupa anuntul lui Tudorel Toader conform caruia va incepe evaluarea Procurorului General, intre cei doi s-a dus un schimb de replici destul de dur, Augustin Lazar fiind unul din cei mai vocali critici ai modificarilor aduse de coalitia PSD-ALDE in domeniul justitiei, facand referire atat la legile justitiei cat si la codurile penale si de procedura penala.

Seful Ministerului Public a fost si unul din cei mai vocali reprezentanti ce a avut curajul sa vorbeasca despre nenumeroasele incercari ce aveau ca scop slabirea sistemului judiciar in tara noastra. Conform deciziei din 2016 prin care acesta a fost numit procuror general, mandatul acestuia ar urma sa expire in luna aprilie a anului 2019, insa soarta lui Augustin Lazar pare hotarata de acum.

Lasă un răspuns